Bæredygtighed

Økologi og Bæredygtighed

Der er mange muligheder indenfor tekstiler, hvis man gerne vil være bæredygtig i sine materialevalg, og der kommer hele tiden flere til. Hos I.W. Hvidberg opfylder over 80% af vores stoffer alle moderne krav fra EU til klædevareproduktionen. Hvilket betyder at alle vores moderne stoffer opfylder, det som hedder Organic Level 1. Vi har et udvalg af GOTS Certificerede metervarer - og vi søger hele tiden efter flere, som vi kan føje til vores faste kollektion.

Bæredygtighed  og Hensyn...


...ligger både i de materialer du vælger at arbejde med, men også i hvor godt du udnytter dine materialer.

Vores Leverandører


Alle vores leverandører er Europæisk baserede og opfylder dermed alle krav, der er fra EU til brug af kemikalier, arbejdsforhold mm.

Vi har stoffer, der er certificeret fra alle tre niveauer af bæredygtighed over til økologisk. Vi søger hele tiden efter at udvide vores sortiment og vores liste af leverandører indenfor bæredygtige tekstiler.


Lidt information omkring de 3 niveauer af bæredygtighed


Bæredygtige stoffer kommer i tre standarder:


Organic Level 1

Her finder vi mærket Oeko Tex Standard 100. Dette er ikke et økologisk mærke og man har ikke øje for hvordan råmaterialerne er dyrket eller de sociale forhold for arbejderne. Men man har forurening og produktion for øje f.eks. hvilke kemikalier og farver, der bliver brugt i produktionen af stoffet. Dette er den laveste standard indenfor bæredygtige tekstiler. Køber du Oeko-Tex certificeret tøj, er du garanteret at tøjet er lavet uden skadelige kemikalier.


Organic Level 2

Her finder vi stoffer som er lavet af økologisk bomuld, dyrket under certificerede økologiske forhold. 


Organic Level 3

GOTS certificerede tekstiler er den højeste standard indenfor produktionen af økologiske tekstiler af naturlige fibre. For at opnå denne certificering er det ikke kun kvaliteten af fibrene og garnerne, som spiller en essentiel rolle, men også de økologiske og sociale aspekter gennem hele kæden fra dyrkning til label, som skal kunne garanteres og bevises.


Stof behøver ikke være mærket med GOTS for at være bæredygtigt. Bærdygtighed kommer i flere niveauer. Og kan man ikke finde det man skal bruge i det GOTS certificerede univers, så kan man stadig foretage det bedst mulige valg og stadig være bæredygtig.

ØKOLOGI HOS I. W.  HVIDBERG


Vi har et lille men lækkert udvalg af rene økologiske varer i butikken, og søger hele tiden efter flere unikke kvaliteter til vores faste udvalg i butikken.

På bestilling er der en stor verden at søge i, når du gerne vil have økologiske metervarer, og vi har gode aftaler med miljøbevidste producenter.

Vi har økologisk bomuld i flere forskellige kvaliteter på lager, og adgang til endnu mere på bestilling.

Bløde og bæredygtige jerseys, crispe og glatte popliner og meget mere

Også ulden kommer i økologiske og bæredygtige udgaver. Vores økologiske uld kommer på bestilling.

Alt lige fra klassiske flannels til lækre sommeruld til både jakkesæt og kjoler.

Jersey i både uld og bomuld i flere forskellige kvaliteter, så du kan finde det helt rette til dit syprojekt.

Bløde, tykke og tynde, bamsede - perfekt til nattøj, tshirts, bluser, bukser og meget mere